Voorbij de verwondering, een masterclass borduurwerk-analyse

bibliotheek

Onderzoek hoe borduurwerken van de meesters gemaakt zijn… een inspiratiemasterclass voor beginnende en ervaren borduurders

Heb je al wel eens lessen in broderie d’art en /of goudborduurwerk gevolgd, en geniet je van prachtig borduurwerk? Waarschijnlijk heb je dan een aantal vaardigheden om dat zelf te maken ook al, maar is het borduurwerk van meesters zo overweldigend  dat je denkt dat je het zelf nooit zal kunnen…. In deze masterclass gaan we zelf niet borduren, maar gaan we aan de hand van foto’s kijken welke materialen en technieken er toegepast zijn in klederdracht, couture en kunst. Door het werk te analyseren ontdek je waaruit een borduurwerk is opgebouwd, waardoor je uitgedaagd wordt om in je eigen werk ook die vrijheid te nemen in je ontwerpen. Onderwerpen in deze masterclass zijn materialenkennis van garens, kralen en pailletten en andere materialen, borduurtechnieken herkennen, onderzoeken wat de basispatronen voor de borduurwerken waren en hoe de vlakken worden gevuld. Na deze masterclass zal je anders kijken naar borduurwerk, en met respect voor het vele werk van de makers begrijpen hoe het gemaakt is.

Tijdens deze masterclass duiken we in de bibliotheek van het atelier, na afloop van de masterclass bied ik een besloten bord op pinterest aan waar nog meer beeldmateriaal te vinden is en waar de deelnemers extra inspiratie met elkaar kunnen delen. Bij deze masterclass hoort een hand-out met een overzicht van materialen, beeldmateriaal en analyseformulieren, dat het begin van je persoonlijke dossier is.

Praktische informatie:

Kosten voor deze masterclass €95 incl hand-out

Tijd: 10.30-16.30, met een lunchpauze van 12.30-13.30

Deze masterclass is incl. koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

Eerstvolgende masterclass: vrijdag 6 oktober

Maximum aantal deelnemers: 4-5 personen

weet je dat je alle masterclasses ook voor een groep van 3-6 personen op afspraak in kan plannen!

 lees hier de cursus/lesvoorwaarden