Individueel bijscholingstraject voor docenten van erkende onderwijsinstellingen op het vakgebied Mode en maatkleding, textiele werkvormen en kostuumontwerp.

In het atelier van Moniquenwerk Broderie d’art is het mogelijk om een individueel bijscholingstraject op maat samen te stellen voor docenten in het vakonderwijs. In dit bijscholingstraject ligt het accent op het ontwikkelen van borduurvaardigheden afgestemd op de leerdoelen van de docent.

Bijscholing is mogelijk op de volgende deelgebieden, waarbij het mogelijk is om meerdere technieken binnen een bijscholing aan bod te laten komen:

  • freestyle borduren, uitgebreid kennismaken met allerhande bekende en vooral ook onbekende borduursteken. Daar is het mogelijk om ook aandacht te besteden aan verwante borduurtechnieken zoals perzisch ajour en naaldkant.
  •  Goudborduurwerk. In deze techniek wordt er kennis gemaakt met verschillende mogelijkheden om reliëfs te maken en leer je te werken met de specifieke materialen uit het historische goudborduurwerk.
  • Broderie d’Art, het haute coutureborduurwerk zoals dat bekend is van de grote modehuizen zoals Chanel en Dior. Deze techniek is zo bijzonder doordat er gewerkt wordt met een lunevillenaald of tamboureerhaaknaald, waarmee kralen en pailletten opgeborduurd worden.
  • passementen en borduresTerug naar de oorsprong, borduren als randverwerking. Van oudsher werd kleding langs de randen verstevigt door borduurwerk, zoals nu nog steeds in veel klederdrachten te zien is, langs boorden en kragen , manchetten, paspelzakken en splitten.

Deze bijscholing kan qua werktijden en uren afgestemd worden met de opdrachtgever.

Voor wie is deze bijscholing geschikt?

Deze bijscholing is voor vakdocenten van

  • erkende beroepsgerichte vakopleidingen Mode en Maatkleding
  • onderwijsinstellingen voor volwasseneneducatie met als specialisatierichting textiel/handwerken
  • kunstacademies en HBO-opleidingen gespecialiseerd in Fashion en Textile Arts

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.