Broderie á la carte

NNieuwsbrief broderie alacarte

 

Stel je eigen lesdagen of cursus samen met alle technieken die het atelier te bieden heeft. Omdat iedere cursist anders is en eigen leerdoelen heeft kan voor iedere cursist een lesprogramma op maat samengesteld worden. De cursist kan in de lexicon zelf een keuze maken uit de verschillende technieken, zoals broderie d'art en aanvullende technieken, goudborduurwerk, passementerie en freestyle broderie, waarna in overleg de les samengesteld wordt. Door deze individuele benadering kan je in je eigen tempo verschillende technieken eigen maken.

Ter inspiratie zijn er verschillende cursusvoorstellen:

In mijn lessen ligt de nadruk op het aanleren van verschillende borduurtechnieken, ik ga er van uit dat iedere cursist die bij mij komt in wezen al creatief is en z’n eigen ideeën over stijl en vorm heeft of wil ontwikkelen. Juist door de nadruk op technische borduurvaardigheden en materiaalverwerking te leggen hoop ik bij mijn cursisten een creatieve stroom op gang te brengen waarmee ze vrijer worden in het vormgeven van hun eigen ideeën. Ik neem mijn deelnemers altijd met veel plezier mee in mijn textiele avontuur en stimuleer ze om door mijn voorbeelden ook op onderzoek uit te gaan en zelf nieuwe technische variaties te ontwikkelen.

Daarnaast bied ik ook Individuele coaching intuïtief borduren aan, een traject waarin je gestimuleerd wordt om je eigen ontwerp te ontwikkelen, en de aangereikte technieken voortkomen uit je ontwerp en onderzoek

Voordelen van deze manier van werken zijn oa:

  • de lessen worden ingepland op een moment dat jou het beste uitkomt, dit is ideaal voor mensen met onregelmatige werkroosters.
  • je kan op ieder moment in het jaar starten met je lessen, je hoeft niet op het begin van een cursus te wachten.
  • je kan zelf kiezen hoeveel lessen je wil volgen, en er kunnen altijd vervolglessen ingepland worden.
  • een cursus hoeft niet binnen een bepaalde tijd afgerond te worden, we plannen steeds een les in zoals dat je het beste uitkomt.
  • je zit niet vast aan een lesprogramma, maar kiest zelf wat je wil leren. Als je twijfelt wat je het beste kan doen om je verder te ontwikkelen dan begeleid ik je natuurlijk in die keuzes.
  • je kan individueel werken aan je eigen leerdoelen.
  • al doende kan je ontdekken met welke technieken je de meeste affiniteit hebt en dan kan jouw programma daarop aangepast worden.

Door deze benadering is het vanzelfsprekend dat de cursussen en masterclasses niet toewerken naar een eindproduct maar veel meer op het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en inzicht in het gebruik van verschillende materialen. Het eindresultaat van een cursus zal een staalkaart zijn met veel steekproeven, onderzoek en inzicht in het toepassen van de aangeboden lesstof.

De aangeboden borduurtechnieken hebben een oplopende vaardigheidsgraad:

basisnivo 1 voor deze techniek is geen ervaring of voorkennis nodig

nivo 2 voor de broderie d'art technieken is de vooropleiding noodzakelijk, voor andere borduurtechnieken op nivo 2 is ruime basisvaardigheid met naald en draad noodzakelijk.

nivo 3 en nivo 4 zijn verder oplopende vaardigheidsnivo's.

In het atelier krijg je altijd een individuele werkplek, voorzien van eigen verlichting, waardoor je onbelemmerd de techniek eigen kan maken. Alle lestarieven zijn inclusief materialen die in de lessen gebruikt worden, in het atelier is het mogelijk om extra materialen aan te schaffen. Voor broderie d'art is een eenmalige aanschaf van de startset, een eenvoudig borduurraam + lunevillenaald á €50 noodzakelijk. 

Na afloop van iedere cursus kan de deelnemer een certificaat met aangeleerde vaardigheden en het behaalde niveau ontvangen na het uitvoeren van een extra opdracht.

tijdens deze lesdagen zijn er losse lessen van 2 uur van 11.00-13.00 en van 13.45-15.45, het is ook mogelijk om een lesmiddag van 2 lessen te boeken van 12.30-17.00 met een pauze van ca 30 minuten.

De lessen worden op de lesdag betaald, dit kan contant en met pin, ook draadloos. Bij de keuze voor een pakket van 8 lessen worden 7 lessen per stuk afgerekend, en wordt de laatste les gratis aangeboden.

Tarieven 2021 voor "Young Talents" gelden andere tarieven

Les a 2 uur 11.00-13.00, 14.00-16.00                                                €65

vooropleiding Broderie d'art 1x3uur + 2x2uur                                    €225

pakket 8 lessen  á 2 uur                                                                  €455 

De lessen kunnen ingepland worden op de lesdagen zoals die in de agenda genoemd worden. 

Meld je aan voor een cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv broderie a la carte

BRODERIE Á LA CARTE IN HET KORT:

1- kies een cursusvoorstel of kies zelf je technieken uit de lexicons

2- kies in de agenda 1-2 voorkeursdagen en tijd

3- neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld in je mail je keuzes voor technieken en je voorkeursdata

4- je krijgt een bevestiging en je betaald je eerste les op de eerste lesdag

Wil je eerst eens komen kennismaken en zien wat de mogelijkheden zijn? maak dan een kennismakingsafspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-45921256

 lees hier de cursus/lesvoorwaarden