CURSUS/LESVOORWAARDEN

 

 

De basiscursus broderie d’art wordt op de eerste lesdag in een keer betaald, vervolglessen worden per keer betaald. Na aanvang van de basiscursus is er geen restitutie mogelijk, lesgeld is niet inwisselbaar voor materialen.

Afspraken voor privelessen worden minimaal 2 weken van te voren gemaakt en betaald, lessen duren 2 uur vanaf het afgesproken tijdstip, de eerste les van de basiscursus duurt 3 uur. Annuleren is mogelijk tot 2 dagen voor de les/cursus, daarna is het volledige lesgeld verschuldigd.

Cursussen/lessen zijn inclusief de materialen die in de les gebruikt worden, exclusief zijden garens. Voor de broderie d’art- basiscursus (3 lessen) is 1 stuk zijden organza van ca 35x40 cm inbegrepen. Tijdens de lessen wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van gereedschappen (borduurraam, lunevillenaald) die in het atelier aangeboden worden als startset van €50,-

Voor aanvang van de eerste les zullen wij u vragen een contract te ondertekenen waarmee u bevestigt dat de kennis die wordt gedeeld in de lessen alleen voor de eigen ontwikkeling van de deelnemer bedoeld is, en dat deze kennis op geen enkele manier gedeeld mag worden

Materialen om thuis verder te werken kunnen in het atelier gekocht worden. In het atelier is het mogelijk om met pin te betalen.

Annuleren is mogelijk tot 2 dagen voor de les/cursus, daarna is het volledige lesgeld verschuldigd.

U bent vanaf 10 minuten voor aanvang van de workshop/cursus welkom in het atelier.

Het atelier is zeer goed met het openbaar vervoer bereikbaar, 5 min. Van het NS-station Tilburg ( intercitystation)

De aanbevolen parkeergarage is De Knegtel: https://www.p1.nl/parkeren/tilburg/parkeergarage-knegtel

logoMasterly

 

Moniquenwerk is deelnemer aan Masterly the Hague 2023

THEMA 2023: THE ROYAL EDITION. 

Donderdag 21 t/m zondag 24 september 2023
Dagelijks van 11.00 - 18.00 uur

Lange Vijverberg 14-15-16 Den Haag

Denk je aan Den Haag, dan denk je aan de Hofstad! Op dit moment wordt hard gewerkt om via priveverzamelingen een spectaculaire collectie schilderijen samen te stellen die een link hebben met Oranje-Nassau. 

Bij Masterly The Hague verdiepen hedendaagse ontwerpers zich in klassieke schilderijen. Bij de komende biënnale staan alle schilderijen in het teken van het hofleven!

In schitterende historische locaties presenteren designers, kunstenaars en fotografen gedurende vier dagen hun toonaangevende werk in relatie tot de Oude Meesters.

De vernieuwende Dutch Design biënnale vindt plaats van donderdag 21 t/m zondag 24 september in het historische hart van Den Haag, tegenover het Binnenhof en rondom het majestueuze Voorhout. Prachtige monumentale panden op de Lange Vijverberg lenen zich uitstekend voor de presentaties van de hedendaagse ontwerpers. De Dutch Designers laten zich hiervoor inspireren door een klassiek schilderij.

Combinaties
Willem Jan Hoogsteder is samen met curator Nicole Uniquole de drijvende kracht achter dit toonaangevende evenement. Hij ziet veel overeenkomsten tussen de Oude Meesters en de moderne ontwerpers.“Allen combineren talent, inspiratie en vakmanschap en kiezen voor schoonheid. De hedendaagse kunstenaars laten ons door hun creativiteit met een nieuwe en artistieke blik naar Oude Meesters kijken. Spannend en origineel; je ontdekt steeds iets nieuws.” 

Van juwelen tot meubelen
De hedendaagse ontwerpers beheersen tal van disciplines, variërend van juwelen, meubelen, fotografie, tapijten, lampen en serviezen tot op zichzelf staande kunstobjecten. Ze zijn gespecialiseerd in de bewerking van hout, glas, zilver, goud, staal, brons, porselein, leer en prachtige stoffen. En al dit hedendaagse werk is straks te koop! 

Lezingen 
In de historische theaterzaal van Diligentia aan het majestueuze Lange Voorhout worden lezingen gegeven over koninklijke juwelen en het leven aan het hof in Den Haag. Natuurlijk altijd in combinatie tot het hedendaagse ontwerp dat op Masterly The Hague zal worden getoond. 

projectpeacockfeathersCaulleryklein

Ik heb mij door dit schilderij van Caullery laten inspireren.... Er is op dit schilderij een pauwenpaar te vinden in de hoftuin, maar eigenlijk vertonen alle edelen aan het hof pauwengedrag.... 

Dit was voor mij een aanleiding om door te gaan met m'n #ProjectPeacockfeathers. Ik borduur op een indiase blockprint van een pauwenveer om een hele pauwenstaart te kunnen tonen, mijn streven is om 75 veren te maken! 

pauwenveren1 17klein

 

BMA logo icoon

 

Moniquenwerk is aangesloten bij de Branchevereniging Mode Ambachten.

Deze branchevereniging is voor kleermakers, hoedenmakers, borduurders, modevakscholen en andere mode-gerelateerde beroepen.

Ik heb mij hierbij aangesloten omdat we als vereniging van vakmensen in verschillende specialisaties elkaar beter kunnen vinden in dit netwerk en samen kunnen zorgen voor meer zichtbaarheid van onze ambachten.

 

 

 

Digital Patreon Logo Black

Moniquenwerk op Patreon

Patreon is een platform waar makers delen waar ze mee bezig zijn met hun “Patrons”. Patrons zijn de volgers die een bijdrage betalen om de makers die ze uitkiezen te volgen en financieel te ondersteunen met een klein maandelijks bedrag, eigenlijk is het een moderne manier van mecenaat, gecombineerd met croudfunding, vele kleine donaties kunnen een financieel vangnet voor de maker vormen.

Als dank voor deze ondersteuning maak ik komend jaar een “Stitch Along”, iedere maand laat ik zien wat ik en hoe ik een deel van een goudborduurwerk heb gemaakt, met instructies zodat je het proces kan volgen en na kan maken.

Hoe kan je meedoen?

Maak een account aan op Patreon, Sign Up | Patreon

zoek naar Moniquenwerk

“select a membership level”: Embroiderysample of the day

dan krijg je een keuze om te betalen met creditcard of met Paypal, ( hoe je een paypal-account aanmaakt en aan een bankrekening koppelt lees je hier )

Als dat allemaal gelukt is krijg je vanzelf een melding via de mail als ik weer iets gepost heb….

Hier vind je de eerste aankondiging ( openbaar) met het patroon dat ik uit ga werken, je kan het patroon downloaden en uitprinten om mee te kunnen doen.

Alle materialen die je voor deze Stitch Along nodig hebt vind je op m’n webshop

Maar je kan natuurlijk ook je eigen materialen gebruiken, of de technieken die ik laat zien op een andere manier in een eigen ontwerp toepassen, geef je creativiteit de ruimte!

 

 

 

  • Your wishlist is empty