3-JARIGE BREDE BORDUUROPLEIDING

Inmiddels bied het atelier 3 verschillende jaarcursussen aan op verschillende nivo’s, die samen als een volledige 3-jarige veelzijdige borduuropleiding gevolgd kunnen worden.

deze jaarcursus borduren bestaat uit losse kennismakingslessen, aansluitend gevolgd door een module in de betreffende techniek. In deze modules komen verschillende borduurtechnieken aan bod die je vervolgens zelf creatief kan gaan toepassen. De nadruk ligt in deze modules op het ontdekken van technieken en het aanleren van vaardigheden, en is minder op resultaat gericht. In deze opeenvolgende modules zal je ontdekken dat verschillende borduurtechnieken op een onverwachte manier aan elkaar verwant zijn waardoor je creatieve horizon enorm verbreed kan worden. Aansluitend kan de vooropleiding broerie d'art nivo 1 gevolgd worden.

Het tweede jaar is de jaarcursus broderie d’art van 8 lessen op nivo 2. In deze cursus komen verschillende haute couture-borduurtechnieken met de lunevillenaald aan bod en ligt het accent op het onderzoeken van verschillende materialen. Deze cursus is geschikt voor deelnemers die de jaarcursus freestyle borduren nivo 1 hebben gevolgd, of de vooropleiding broderie d’art basisnivo 1 hebben gevolgd. Heb je elders al aantoonbare ervaring opgedaan in het werken met de lunevillenaald dan is deelname in overleg mogelijk. Er wordt verwacht dat je thuis regelmatig met de aangeboden techniek aan het werk gaat.

Het derde jaar is de nieuwe jaarcursus toegepaste technieken voor broderie d’art op nivo 3. In deze cursus gaan we verder met het uitbreiden van technieken waarmee we borduurwerk interessanter kunnen maken. Ook in deze cursus wordt er voornamelijk met de lunevillenaald gewerkt, aangevuld met naald en draad en andere gereedschappen. Deze cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die de jaarcursus broderie d’art nivo 2 hebben gevolgd. Heb je eerder al kennis gemaakt met broderie d’art neem dan contact op voor de mogelijkheden om in te stromen in deze jaarcursus.

Ter ondersteuning van deze cursussen is er in het atelier de mogelijkheid om extra tijd en aandacht aan de diverse technieken te besteden tijdens de Ateliermiddagen.