Jaarcursus borduren 2019-2020

 

deze jaarcursus bestaat uit losse kennismakingslessen, aansluitend gevolgd door een module in de betreffende techniek. In deze modules komen verschillende borduurtechnieken aan bod die je vervolgens zelf creatief kan gaan toepassen. De nadruk ligt in deze modules op het ontdekken van technieken en het aanleren van vaardigheden, en is minder op resultaat gericht. In deze opeenvolgende modules zal je ontdekken dat verschillende borduurtechnieken op een onverwachte manier aan elkaar verwant zijn waardoor je creatieve horizon enorm verbreed kan worden. Deze kennismakingslessen kunnen als cursus van 4 lessen gevolgd worden á €195.

Module 1:

FREESTYLE VOORTBORDUREN OP ARTVILT

In deze module maak je een "Artvilt", waarin we mooie garens en zijde kunnen verwerken. Daarna gaan we daarop vrij voortborduren, waarbij je verschillende borduursteken leert toepassen om mooie effecten te bereiken.

Daarbij werken we op basis van de “stekenstamboom” op een proeflap om het inzicht in verschillende mogelijkheden van borduursteken te ontwikkelen. Steken die oa aan bod zullen komen zijn stersteek, festonsteken met variaties, van Dijcksteek, sorbellosteek, roccocosteek, kettingsteken met variaties, flanelsteken, franse knoopjes en bouillonsteken.

freestyle voortborduren op Artvilt module is op:

vrijdag 6 september 2019 13.00-16.00 ( kennismakingsles á €49,50)

13 september, 20 september, 11 oktober

kosten voor deze module zijn €145 inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt, om thuis verder te werken is het mogelijk om in het atelier materialen bij te kopen.

module 2:

PERZISCH AJOUR

dit is een hele aparte wit-op-wit borduurtechniek om open structuren te creëren. Je werkt op naturel linnen kaasdoek met stevig garen; door de borduursteken aan te trekken ontstaan er gaatjesstructuren waarmee heel veel variaties mogelijk zijn.

Perzisch ajour module is op:

Vrijdag 24 januari 2020 13.00-16.00 ( kennismakingsles á €49,50)

31 januari, 7 februari

kosten voor deze module zijn €95 inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt, om thuis verder te werken is het mogelijk om in het atelier materialen bij te kopen.

Module 3:

NAALDKANT

Op een stevige ondergrond creer je een frame van garen waartussen je verschillende spansteken en variaties leert toepassen. Eenmaal klaar maak je het werk van de ondergrond los en leer je het te stijven met rijststijfsel waardoor een autonome kantvorm ontstaat.

Naaldkant module is op:

Vrijdag 27 maart 2020 13.00-16.00 ( kennismakingsles á €49,50)

3 april, 17 april

kosten voor deze losse module zijn €95 inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt, om thuis verder te werken is het mogelijk om in het atelier materialen bij te kopen.

KENNISMAKINGSLES BRODERIE D’ART

In deze les maak je kennis met broderie d’art, de borduurtechniek uit de haute couture. Je leert de basissteek met een lunevillenaald en je leert kralen te borduren. Voor alle materialen (zijde organza, kralen en evt pailletten) en het gereedschap (gebruik van een lunevillenaald en een miniborduurframe) wordt gezorgd.

Vrijdag 15 mei 13.00-15.30 (kennismakingsles á €59,50)

VOOROPLEIDING BRODERIE D’ART NIVO 1

Tijdens de vooropleiding van 3 lessen leer je een borduurraam opspannen, kralen en pailletten verwerken met de lunevillenaald en begeleid ik je verder om deze techniek goed te gaan beheersen.

In de lessen ligt de nadruk op het aanleren van vaardigheden, waardoor de cursist na afloop zelfstandig in staat is de aangeboden techniek thuis toe te passen.

Data vooropleiding:

Vrijdag 5 juni 2019 13.00-15.00

12 juni, 19 juni

De kosten voor deze cursus zijn €195,- inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt en een stuk zijde organza. Bijkomende kosten zijn €50,- voor een lunévillenaald en een borduurraam (dit is een door mijzelf ontwikkeld verrassend veelzijdig systeem).

Deze cursus is verplicht om deel te kunnen nemen aan de Jaarcursus Broderie d'Art

neem voor deze cursus contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv jaarcursus borduren