Jaarcursus free-style borduren+ vooropleiding Broderie d'art nivo 1

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT, INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

In deze jaarcursus komen verschillende borduurtechnieken aan bod die je vervolgens zelf creatief kan gaan toepassen. De nadruk ligt in deze cursus op het ontdekken van technieken en het aanleren van vaardigheden, en is minder op resultaat gericht. In deze cursus zal je ontdekken dat verschillende borduurtechnieken op een onverwachte manier aan elkaar verwant zijn waardoor je creatieve horizon enorm verbreed kan worden.

In deze cursus komen de volgende technieken aan bod:

“Steek in je zakdoek” , waarin je op een katoenen zakdoek verschillende borduursteken uitprobeert. Daarbij werken we op basis van de “stekenstamboom” om het inzicht in verschillende mogelijkheden van borduursteken te ontwikkelen. Steken die oa aan bod zullen komen zijn stersteek, festonsteken met variaties, van Dijcksteek, sorbellosteek, roccocosteek, kettingsteken met variaties, flanelsteken, franse knoopjes en bouillonsteken.

+Voortborduren op “Artvilt” , we beginnen met het maken van een "Artvilt", waarin we kant, mooie garens en zijde kunnen verwerken. daarna gaan we daarop vrij voortborduren, waarbij je verschillende borduursteken leert toepassen om mooie effecten te bereiken.

Steek in je zakdoek + voortborduren op Artvilt is ook als losse module te volgen op 1 september 2018, 29 september, 3 november

kosten voor deze losse module zijn €175

Perzisch ajour, dit is een hele aparte wit-op-wit borduurtechniek om open structuren te creëren. Je werkt op naturel linnen kaasdoek met stevig garen; door de borduursteken aan te trekken ontstaan er gaatjesstructuren waarmee heel veel variaties mogelijk zijn.

Perzisch ajour is ook als losse module te volgen op 8 december, 12 januari 2019 kosten voor deze losse module zijn €115

Naaldkant , Op een stevige ondergrond creer je een frame van garen waartussen je verschillende spansteken en variaties leert toepassen. Eenmaal klaar maak je het werk van de ondergrond los en leer je het te stijven met rijststijfsel waardoor een autonome kantvorm ontstaat.

Naaldkant is ook als losse module te volgen op 9 februari, 23 maart 2019 kosten voor deze losse module zijn €115

Vooropleiding broderie d’art gecombineerd met zijdeschilderen.Het beschilderen van de zijden organza kan een extra dimensie aan het borduurwerk geven en zeer inspirerend zijn om vrij experimenterend te borduren. Eerst wordt de zijden organza opgespannen, waarna er een beschildering op aan gebracht wordt. Met lunevillenaald leer je vervolgens kralen en pailletten hierop te borduren.

De vooropleiding broderie d'art gecombineerd met zijdeschilderen is ook als losse module te volgen op 18 mei,  22 juni 2019 kosten voor deze module zijn €245, Bijkomende kosten zijn €50,- voor een lunévillenaald en een borduurraam (dit is een door mijzelf ontwikkeld verrassend veelzijdig systeem)

Deze jaarcursus wordt gegeven op 9 zaterdagen van 12.00 tot 16.00 op de volgende data: 1 september 2018, 29 september, 3 november, 8 december, 12 januari 2019, 9 februari, 23 maart, 18 mei,  22 juni

 

De kosten voor deze cursus zijn €595,- inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt exclusief het gebruik van zuiver zijden borduurgarens. Bijkomende kosten zijn €57,50 voor een lunévillenaald en een borduurraam (dit is een door mijzelf ontwikkeld verrassend veelzijdig systeem) en een gereedschapspakket met verschillende naalden en een borduurring.

Neem voor deze cursus contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van jaarcursus freestyle borduren/naaldkunst