NAALDKANT

Op een stevige ondergrond creer je een frame van garen waartussen je verschillende spansteken en variaties leert toepassen. Eenmaal klaar maak je het werk van de ondergrond los en leer je het te stijven met rijststijfsel waardoor een autonome kantvorm ontstaat.

Naaldkant module is op:

Vrijdag 27 maart 2020 13.00-16.00 

3 april, 17 april

kosten voor deze losse module zijn €145 inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt, om thuis verder te werken is het mogelijk om in het atelier materialen bij te kopen.

PERZISCH AJOUR

dit is een hele aparte wit-op-wit borduurtechniek om open structuren te creëren. Je werkt op naturel linnen kaasdoek met stevig garen; door de borduursteken aan te trekken ontstaan er gaatjesstructuren waarmee heel veel variaties mogelijk zijn.

Perzisch ajour module is op:

Vrijdag 24 januari 2020 13.00-16.00 

31 januari, 7 februari

kosten voor deze cursus zijn €145 inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt, om thuis verder te werken is het mogelijk om in het atelier materialen bij te kopen.

Schmockwerk

MASTERCLASS HEDENDAAGS SCHMOCKWERK

In deze masterclass gaan we de mogelijkheden van de pleater onderzoeken met verschillende materialen, zoals organza, dupionzijde en satijnlint. In deze masterclass zal het traditionele schmockwerk kort aan de orde komen ter inspiratie, daarna gaan we freestyle onderzoek doen naar verschillende mogelijkheden om plooiwerk toe te passen en te verrijken met kralen, pailletten en goudcannnetilles.

 

de volgende data zijn: zaterdag 23 november en zondag 24 november 2019

Tijden: 10.00-12.30 en 13.30-17.00

Kosten: €295 incl alle materialen die gebruikt worden in deze masterclass 

Deze masterclass is incl. koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

Maximaal 6 deelnemers.

neem voor deze masterclass contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv masterclass schmockwerk

FREESTYLE VOORTBORDUREN OP ARTVILT

In deze cursus maak je een "Artvilt", waarin we mooie garens en zijde kunnen verwerken. Daarna gaan we daarop vrij voortborduren, waarbij je verschillende borduursteken leert toepassen om mooie effecten te bereiken.

Daarbij werken we op basis van de “stekenstamboom” op een proeflap om het inzicht in verschillende mogelijkheden van borduursteken te ontwikkelen. Steken die oa aan bod zullen komen zijn stersteek, festonsteken met variaties, van Dijcksteek, sorbellosteek, roccocosteek, kettingsteken met variaties, flanelsteken, franse knoopjes en bouillonsteken.

freestyle voortborduren op Artvilt module is op:

vrijdag 6 september 2019 13.00-16.00 

13 september, 20 september, 11 oktober

kosten voor deze cursus zijn €185 inclusief borduurmaterialen die je in de lessen gebruikt, om thuis verder te werken is het mogelijk om in het atelier materialen bij te kopen.

 

masterclass 3D/stumpworkMASTERCLASS ORGANISCHE VORMEN IN 3D/STUMPWORK EN RELIËF

In deze masterclass komen we uit het platte vlak, gaan we nieuwe lagen aan ons borduurwerk toevoegen met behulp van bloemdraad en andere verstevigingen. In deze masterclass passeren verschillende technieken de revue zoals naaldkant, plisseren, naaldfrivolité, freestyle ajour en elementen uit het goudborduurwerk. We gaan leren werken met diverse materialen zoals sinamay, purl, faux cuir, kant en raffia.

 

de volgende data zijn: zaterdag 21 maart en zondag 22 maart 2020

Tijden: 10.00-12.30 en 13.30-17.00

Kosten: €295 incl een borduurframe en alle materialen die gebruikt worden in deze masterclass. 

Deze masterclass is incl. koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

Maximaal 6 deelnemers.

neem voor deze masterclass contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv masterclass 3D