JAARCURSUS GOUDBORDUURWERK

In deze cursus gaan we oa werken op dupionzijde in een kleur naar keuze op een groter borduurframe zoals dat ook gebruikt wordt in de cursussen broderie d’art. Verschillende technieken die in de masterclass goudborduurwerk aan bod kwamen zullen in deze cursus verder doorontwikkeld worden. Verder zullen er verschillende borduursteken vanuit het freestyle in het goudborduren op een verrassende manier toegepast worden. Voor cursisten die vaardig zijn met de lunevillenaald zullen er speciale technieken aangeboden worden, die in een variant ook met naald en draad uitgevoerd kunnen worden.

de jaarcursus goudborduurwerk bestaat uit 8 lessen van 12.00 tot 16.00 op de volgende data:

Vrijdag 27 september, 25 oktober, 22 november, 13 december, 17 januari 2020, 21 februari, 20 maart, 8 mei

26 juni reservedag

De kosten voor deze cursus zijn inclusief materialen €725,- + €45  voor een borduurraam, miniframe en een aanvullend gereedschapspakketje

BORDUUR-RETRAITE

Wil jij ook aan het begin van een nieuw seizoen even pas op de plaats maken en tijd voor jezelf nemen voordat je weer in de hectiek van alledag stapt? Ik wel, en nodig je uit om met mij het nieuwe seizoen te starten met een zg borduur-retraite…. Geen vastomlijnd programma, maar in alle rust leren wat je interessant vind, werken aan een eigen project, of nou eens die onafgemaakte stukken onderhanden nemen. Verdiep je eens in Goudborduurwerk, Passementen, ontdek hoe je freestyle borduren in je werk kan toepassen, ga zijde organza beschilderen of verdiep je in broderie d'art…. En natuurlijk kan je ook gebruik maken van verschillende gereedschappen in het atelier, zoals de pleaters, bolijzers, punchmachines en divers klein handgereedschap en kan je je ook eens in alle rust verdiepen in m’n Textiel- en Kunstbibliotheek. Om genoeg individuele aandacht te kunnen bieden zal de groep niet groter zijn dan 6 personen.

We werken samen van 10.30 tot 16.30, met een lunchpauze van 12.30-13.30

Na een dag samen werken is er genoeg tijd om te genieten van de vele terrasjes in de omgeving.

Voor overnachtingen kan ik je De Burgerij aanbevelen, of Hostel Roots, beide op loopafstand van het atelier en het station.

Data van deze retraite: dinsdag 20 augustus t/m vrijdag 23 augustus

Kosten van deze retraite zijn €165 voor 1 dag, €295 voor 2 dagen, of €554 voor 4 dagen, inclusief materialen ( exclusief zijden garens), koffie en thee, excl. Lunch, in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

Meld je voor deze retraite aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv borduur-retraite

EEN DAG IN HET ATELIER

 

In plaats van een cursus is het ook mogelijk een hele dag bezig te zijn in het atelier en in overleg te kiezen voor de technieken die je wilt leren. Deze dagcursus is ideaal als je hele specifieke leerdoelen hebt of kennis wil maken met verschillende technieken zoals broderie d'art, maar ook goudborduurwerk, passementen, bloemen maken, kortom, alles wat het atelier te bieden heeft. Deze dagcursus is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde borduursters omdat er individueel lesgegeven wordt, aangepast aan het nivo en de vraag van de cursisten.

In de les ligt de nadruk op het aanleren van vaardigheden, waardoor de cursist na afloop zelfstandig in staat is de aangeboden techniek thuis toe te passen. Deze dagcursus is van 10.30 tot 17.00 te boeken op woensdag, donderdag en vrijdag.

De kosten van deze dagcursus zijn €165,- inclusief borduurmaterialen die in de les gebruikt worden en een stuk organza, gebruik van een borduurframe, koffie en thee.

12.30- 13.30 lunchpauze. in de lunchpauze kan je terecht in een van de vele lunchrooms en andere eetgelegenheden in de directe omgeving van het atelier.

Kom je van ver, dan kan ik je van harte de B&B van De Burgerij aanraden, een bourgondisch restaurant in franse sferen, vlakbij het atelier.

Als je in aanmerking komt voor de "Young Talents"regeling kost deze cursus €125

Neem voor deze workshop contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ovv een dag in het atelier

MASTERKLAS, nivo 4

 

Heb je nivo 2, broderie d’art en nivo 3, toegepaste technieken gevolgd, en wil je graag in groepsverband verbonden blijven aan het atelier?

Dan kan je instromen in de zg Masterklas, ontstaan uit een groep enthousiaste borduursters die graag samen willen blijven komen om samen te werken en te leren.

In deze Masterklas is er ruimte om aan eigen projecten te werken, elkaar te inspireren en een selectie van nieuw ontwikkelde technieken te ontdekken. Ook kunnen er technieken uit voorgaande cursussen herhaald worden en kan je vrij gebruik maken van verschillende gereedschappen in het atelier, zoals de pleaters, bolijzers, punchmachines en divers klein handgereedschap.

De 9 vrijdagmiddagen zien er als volgt uit:

12.00-13.00 ontvangst met koffie en thee, inventarisatie van leerdoelen en vragen, tijd voor individuele begeleiding

13.00-16.00 samen werken en leren, aan eigen projecten werken, lesstof herhalen en nieuwe technieken ontdekken

16.00-17.00 afronding, extra tijd voor individuele vragen.

Data van deze Masterklas:

Vrijdag 30 augustus 2019, 4 oktober, 1 november, 29 november, 10 januari 2020, 14 februari, 13 maart, 24 april, 29 mei, reservedatum 26 juni

Kosten voor deze Masterklas zijn € 554, incl. materialen, excl zijden garens

Kennismaking- informatiemiddag over de verschillende cursussen op zaterdag 11 mei,

je bent van harte welkom tussen 13.00-16.00!

In seizoen 2019-2020 zullen er weer verschillende borduurcursussen op diverse nivo's worden aangeboden in het atelier in #Tilburg.
De jaarcursus Freestyle borduren krijgt een nieuwe opzet in modules, natuurlijk komt er weer een jaarcursus broderie d'art, een vervolgcursus "toegepaste technieken", waarin verschillende handwerktechnieken aan bod komen... de masterclass goudborduurwerk krijgt een vervolg in een jaarcursus goudborduurwerk, en er zullen verschillende korte cursussen door het jaar heen aangeboden worden, zoals de masterclass goudborduurwerk, een nieuwe cursus "Bordures en Passementen", modern plooien met schmockwerk en plisseertechnieken..
en er komt nog meer aan... 
Kom kijken naar de mogelijkheden, snuffel rond in de winkel en laat je inspireren voor een nieuw jaar vol creativiteit met naald en draad!