PRIVÉLESSEN EN BORDUURCURSUSSEN in TILBURG

In mijn lessen ligt de nadruk op het aanleren van verschillende borduurtechnieken, ik ga er van uit dat iedere cursist die bij mij komt in wezen al creatief is en z’n eigen ideeën over stijl en vorm heeft of wil ontwikkelen. Juist door de nadruk op technische borduurvaardigheden en materiaalverwerking te leggen hoop ik bij mijn cursisten een creatieve stroom op gang te brengen waarmee ze vrijer worden in het vormgeven van hun eigen ideeën. Ik neem mijn deelnemers altijd met veel plezier mee in mijn textiele avontuur en stimuleer ze om door mijn voorbeelden ook op onderzoek uit te gaan en zelf nieuwe technische variaties te ontwikkelen.

In de cursussen en masterclasses hou ik altijd wel een globale ontwikkelingslijn aan, maar het programma is altijd flexibel genoeg om in te gaan op vragen en suggesties van de deelnemers, waardoor een zeer persoonlijke leergang kan ontstaan.

Door deze benadering is het vanzelfsprekend dat de cursussen en masterclasses niet toewerken naar een eindproduct maar veel meer op het ontwikkelen van vaardigheden en inzicht in het gebruik van verschillende materialen. Het eindresultaat van een cursus zal een staalkaart zijn met veel steekproeven, onderzoek en inzicht in het toepassen van de aangeboden lesstof.

De cursussen hebben een oplopende vaardigheidsgraad:

basisnivo 1 voor deze cursus is geen ervaring of voorkennis nodig

nivo 2 voor de cursussen broderie d'art is de vooropleiding noodzakelijk, voor andere cursussen op nivo 2 is ruime basisvaardigheid met naald en draad noodzakelijk.

nivo 3 voor deze cursusssen zijn zowel ruime ervaring met de lunevillenaald als vaardigheid met naald en draad noodzakelijk.

nivo 4 is alleen toegankelijk voor cursisten die al meerdere jaren les volgen in het atelier

In het atelier krijg je altijd een individuele werkplek, voorzien van eigen verlichting, waardoor je onbelemmerd de techniek eigen kan maken. Na afloop van iedere cursus krijgt de deelnemer een certificaat met aangeleerde vaardigheden en het behaalde nivo mee naar huis.

Voor "Young Talents" is er een speciale kortingsregeling.

BRODERIE D'ART, borduren met de lunevillenaald

GOUDBORDUURWERK

FREESTYLE BORDUREN/NAALDKUNST cursussen en MASTERCLASSES

AANVULLEND AANBOD EN WORKSHOPS

Lessen op lokatie

speciaal voor modevakscholen en opleidingen is het mogelijk om cursussen broderie d'art op lokatie te geven, maar op verzoek zijn ook andere specialisaties mogelijk zoals de verschillende masterclasses die het atelier aanbiedt.